Mitt liv mina äventyr

Foto, Jag, Resor, Vandring, Vardag

Ett äventyr med konstigt slut..

Njupeskärs vattenfall

Njupeskärs vattenfall, Fulufjällets national park

Ett besök i Fulufjällets national park. En fototur med massa upplevelser och när man kommer hem inser man att ens fotodisk gått och lagt sig på rygg.

Min första ensamma tur…

Ja det var det min första ensamma tur på ett äventyr utav foto. Resultatet var jag helt nöjd med. Men fotandet är en utveckling så bättre kan jag! Allt hänger ju på övning. Och fotar man mer får man mer övning. Men hur som helst, jag kom iväg på min foto tur vilket jag är glad över.

För hur det än är anser jag att det var en stor bedrift av mig att faktiskt komma iväg. Och nu känner jag att det kanske blir lättare att komma iväg nästa gång nu. För det var ju inte så knasigt. Det gäller ju lite att ha lite planerat i förväg. Eller i alla fall ett mål med turen.

Sällskap vid elden

Fåglar vid grillen
Fåglar vid grillen

Ja kom ju lite tidigt till dit jag hade tänkt att stanna så vart att elda lite för att hålla värmen och göra kaffe. Och efter en stund kom dessa fåglar och höll mig sällskap och roade mig en hel del.

Så hur vart resultatet?

Här nedan så kommer min ”bästa” bild enligt eget tycke i alla fall. En Höst bild från fallet. Saknar lite grann av konstruktiv kritik. Fast jag vet inte vad för konstruktiv kritik jag önskar.

Njupeskärs vattenfall
Njupeskärs vattenfall, Fulufjällets national park

När jag skulle arkivera/ta säkerhetskopia..

Ja då helt plötsligt så inser jag att min externa disk som jag har för ändamålet har gett upp. Så fick lite lätt panik. men paniken försvann sen när jag inser att jag ”bara” förlorat ca 250 bilder. Inte kul det heller men det är ju bättre de än ännu mer förlust. Så måste få till en bättre rutin med backupandet. För den brister lite för tillfället. Har ju en faktiskt fungerande backup men behöver ju aktivt starta den på externa diskar vilket orsakar problem.

Så nu behöver jag se över min rutin för backupen. Så tips och förslag på hur man hanterar det enklast mottages tacksamt.

Ja detta inlägg var nog lite rörigt tror jag… Känner att jag är lite trött så jag ger upp nu.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Hagström (Facebook)

Fotograf Ulf Hagström (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!

%d bloggare gillar detta: