Mitt liv mina äventyr

Fiske, Jag, Resor

Fisketur med Catch and cook!

Nu var det länge sen jag skrev. Tänkte säga att det inte hänt så mycket men då skulle jag ljuga. Så här kommer en liten uppdatering!

Dags att skriva lite igen!

Ja var ju ett tag sen jag uppdaterade här. Och har funderat många gånger på att skriva. Men det blir inte riktigt av. Har inte riktigt prioriterat att sitta framför datorn så mycket men det kanske blir lite ändring på de. Nu närmar sig vintern och då verkar jag skriva mer.

Men äter du fisk Ulf?

Nej, inte för några år sen. Men nu var vi på vår ”Årliga” fisketur till grannens stuga i väster dalarna. Och i år lyckades vi få en hel del matfisk. Så har rensat och tillagat den själv. Och även fångat den så klart. Så en så kallad Catch and Cook. Och vet ni vad, JAG tyckte det var gott. Så tilläggas ska väl att jag har några minnen av när jag var liten och jag och grannbarnen fångade bäcköring så åt vi dem med. Men det är så länge sen så är faktiskt osäker vad jag tyckte då.

Jag rensar fisk! Förberedande för vår Catch And Cook tillställning på kvällen!
Jag rensar fisk! Förberedande för vår Catch And Cook tillställning på kvällen!

Så hur kom det sig att jag provade Catch And Cook?

Ja det undrar jag med, Men min fiskekompanjon Samuel från Bottennapp har tjatat om att äta abborre. Så när vi nu fick några lyckoträffar på Öring så var jag ju tvungen att smaka. (Vi fick även nån Abborre också). Så vi försökte filéa lite och så helgrillade vi lite. Och så provsmakade vi. Det var mycket godare än jag förväntat mig. Och inte riktigt så benigt som jag trott. De små benen gick ju faktiskt att äta men de lite större fick man pilla bort. Så Catch and Cook kommer jag nog att göra flera gånger. För både abborre och Öring var riktigt gott att Grilla.

Receptet

Så hur gjorde vi maten då?
Det var så enkelt men vart ändå så gott. Den fileade fisken stekte vi med lite Svartpeppar och Salt (Det var dåligt med kryddor så var bara de).

Den hela rensade fisken la vi i Ugnsfolie och la i en rejäl klick med smör och Citronpeppar och lite salt. la det på glöden och vända på den lite då å då så att den inte skulle bli så bränd. (Det vart den ändå) Men man lär sig med tiden. Det är uppenbarligen en konst de där. Sen åt vi med potatis och en egengjord vitsås av Samuels hemliga recept när vi var på fisketuren. Sen när vi kom hem så vart det lite enklare med gräddfil och röda fiskägg.

Jag med min första HALA Öring, Och ingen aning om hur man ska hålla den egentligen.
Jag med min första HALA Öring, Och ingen aning om hur man ska hålla den egentligen.

Så vad har hänt mer sen sist?

Jag har lyckats lura med mig en del av familjen på en campingtur. Där jag även lyckades få mina fyra första Gösar. Vi var även på Årsunda Viking och hälsade på och sonen fick göra en Krok.

Funderar fortfarande på vem som var gladast av dem.
Funderar fortfarande på vem som var gladast av dem.

Så nån mer uppdatering kanske kommer senare men det blir nog bra de. Så jag inte tömmer ur mig allt jag vill skriva för då blir det lite långt fast det kanske det är redan? Hur som haver, Catch and cook blir det igen!

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!

1 Kommentar

  1. Fanboy till Samuel

    Snyggt skrivet. Hört att det är den där Samuel som är den grymmaste fiskaren i eran fisketeam. Men grymt av er heja heja

%d bloggare gillar detta: