Mitt liv mina äventyr

Jag, Projekt, Träning

Kortvasan, hur tänkte jag?!

Målgång, Tjejvasan

Målgången vid tjejvasan.

Ja tydligen i en liten stund så kände jag att jag skulle kunna klara av det där. Kortvasan, hur tänkte jag där? En snilleblixt? Eller nej det var det inte!

Undrar fortfarande hur jag tänkte!

Ja alltså där och då kändes det inte som en så dum idé. Det är ju bra att ha ett mål att träna för. Men jag tror jag tog i lite, 3 mil på skidor. Jag kommer inte ens ihåg när jag stod på ett par längdskidor sist. Måste ju vart i gymnasiet eller nått sånt. Och om ett år så är det meningen att jag ska försöka vara med på kortvasan.

Har tagit i hand!

Ja jag och min vän tog i hand på att göra det nästa år så jag har ju ett jobb framför mig att genomföra detta. Så det är ju tyvärr inte bara att nä nu skiter vi i det jag är ju inte ensam om denna utmaningen även om jag tror den blir svårare för mig än för min vän. Jag är ju inte riktigt den som tränar. Jag vill träna men jag gör det inte. Troligtvis för att jag är för lat, det är i alla fall vad jag tror.

Så nu behöver jag all hjälp!

Ja all hjälp jag kan få, för jag kan INGET om skidåkning. Eller jo det jag lärde mig när jag var yngre och kommer ihåg. Vilket troligtvis inte är så mycket. Och kanske inte så mycket som behövs. Ingen aning om skidor eller stavar osv. Eller vallning för den delen. Min väns fru som körde tjejvasan pratade om nått och det kändes som grekiska för mig. Så jag har en del att lära mig.

Vart börjar jag? Förutom träning så behöver jag ju allt som behövs för att åka ett lopp. Känner mig helt virrig. Vet inte vart jag ska börja. Sen så behöver jag lite motivering också. Tror det är en del i det hela också. Motivera mig till att träna. Jag vet ju att jag mår bra efteråt men jag förmår mig själv inte att ta tiden.

OM jag kommer i mål ..

Om som sagt så hade det vart kul med att ha lite publik som hejade när jag kommer i mål. Antagligen lär jag ju vara död när jag väl kommer i mål. Men det är ju långt kvar än. Om jag nu klarar av det.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!

3 Kommentarer

 1. Anna Hådell

  Du har ju lyckats hitta de två saker mitt hjärta klappar för, fjällvandring och längdskidåkning 😜 Om du har skidor så försök ta dig ut en vända redan nu bara för att känna på det. Behöver inte vara nån längre sträcka utan bara några vändor i Bergebo på stadion.
  Vad gäller vallning så är det en djungel, jag har lärt mig det grundläggande och det räcker för mig som glad motionär. Ta hjälp i början med vallningen och det finns också olika typer av vallningsfria skidor. Dock är det fästvallan du slipper då, glidvallningen måste fortfarande göras men den behöver man inte göra ofta och det är inte så svårt. Hör av dig om du behöver hjälp eller undrar något 😊
  Jag är helt övertygad om att du fixar Kortvasan!

 2. Maria

  För att träna uthållighet så rekommenderar jag att gå långa partier, t.e.x ett mål som att gå till Falun, gamla vägen eller finns långa, fina elljusspår i Borlänge. Man vallar skidor efter väder och snölag. Finns vallningsfria skidor men blir tyngre att gå med dvs använder mer muskelkraft.
  Lycka till och du kan klara det om du vill.