Mitt liv mina äventyr

Jag, Projekt, Resor, Vandring

Planering, Träning och söka fakta, Del 2

Njupeskärs vattenfall

Tid? Hur mycket tid?

Hur mycket tid ska man planera att ha på fjällstationen? Hur mycket tid ska man räkna som restid? Hur lång tid tar det att ta sig till fjällstationen? Finns många frågor om tid. Sen finns det ju alltid sånna här om och men som ställer till det. Det finns det ju alltid.

Kläder?

Ja frågan om tid blir ju även en påverkan på hur mycket kläder man behöver ha med sig? Jag vet efter att ha läst att man inte ska ha bomulls kläder i alla fall så det innebär ju några nya inköp av kläder. Och det är ju bara det jag vet som är av bomul som jag räknat med då. Skor är ju en viktig del och det har jag skaffat mig ett par så jag även kan ut å gå när det är kallt ute. Och har ett bra stöd på fötterna.

Prylar att ha med?

Sen är det ju med det tekniska som ska med, jag vill ju fota en massa och det innebär ju en hel del att ta med i teknisk väg. Men det lär ju vägas in lite hur mycket möjlighet man har att ladda batterin osv. Och så lär man ju tänka på den totala vikten för man vill ju inte bära på för mycket. för då kommer man ju inte att orka med direkt. Kanske skulle haft flera minnes kort och en sån där kortläsare för att att automagiskt köra backup.(Finns det sån?)

Fakta om vandring?

Ja det skulle jag behöva skaffa mig lite kunskap om. Tänkte på en sån simpel sak som att gå å skita när man är fullt påbyllsad och vandrar. Har ju inte riktigt hamnat där i den situationen än men antagligen kommer jag ju att komma dit så småningom. Sen vad har man för skyldigheter som vandrar i skog och mark? (Själv klart ska man ju inte skräpa ner) men vad är det mer? eller är det bara sunt förnuft?

Listan med ställen

Skall uppdateras lite och så kanske snyggas till? Men den ska jag väl försöka hålla levande lite till men du hittar den här.

Avrundar detta nu och får nog återkomma till detta ämne igen tror jag.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

https://www.facebook.com/FotografUlfHagstrom

https://500px.com/UlfHagstromPhotography

https://www.flickr.com/people/toocer/

https://www.instagram.com/fotografulf

Nej Tack och hej leverpastej!!

 

%d bloggare gillar detta: