Mitt liv mina äventyr

Foto, Jag, Vardag

VAB, LAN Party, 30 års fest och VAB… Vad gör man då?

Biljard på 30 års fest

Biljard på 30 års fest

Ja så har dom senaste dagarna sett ut som. Började helgen med VAB  på fredagen då minstingen blivit sjuk. Sen på lördagen fick stora systern vara barnvakt.

Sjuka barn…

Ja det är ju inte nått man riktigt kan styra över men det har ju vart lite mycket på sistone. Så får hoppas att det blir sista nu på ett tag framöver. Fast det kan man ju bara önska sig. För tyvärr är det lätt att bli smittad när man går på förskola eller skola. Det är ju lite så det fungerar tyvärr. Men får hoppas att det inte blir allt för långdraget bara.

Mindra LAN Party

På fredagen passade jag på att lana med 2 av mina vänner och spelade lite ARK. Insåg att man är inte så purung längre så man orkar vara vaken till kl 4 på natten. Men det vart lite spela i alla fall så är ju rätt nöjd ändå.

30 års fest

Ja i helgen var vi ju bjudna på 30 års fest.  Och som äldsta jäntan var barnvakt till nästan alla barnen för första gången så såg jag till att vara nykter ifall det skulle vara något. Men jag hade skoj ändå. För jag kan ju bete mig lika ”illa” nykter som onykter. För jag är inte den som är den om vi säger så. Det var enormt trevligt och fick god mat och trevligt sällskap. Brukar ju alltid vara så vid sånna här tillställningar i vänners goda sällskap.

Janina 30 år
Janina 30 år!

Det vart ju lite fotande av mig när vi var på festen. Som jag var nykter så tog jag mig tiden att faktiskt prova lite olika inställningar med blixten. Hade vart skoj att kanske gå på nån krog nångång och prova det också. Bara för att. Så där festen var fanns det även ett biljardbord. Eller ja det ska kallas biljardbord men det var snett och vint och inte så fint men det fungerar att spela på.

Linn spelar biljard
Linn spelar biljard

Sen så ibland så är det ju lite så att man leker med kameran och så kommer den där bra bilden bara och dyker upp. 

Gurra och Janina
Gurra och Janina

Kan ju passa på att tacka för en trevlig kväll!

Så vinterdäck…

Ja nu är vinterdäcken på och nu får vintern komma. Har flera idéer på att fota när snön kommer. Men vi är transport mässigt redo i alla fall. Så min bil kommer nu att klaga till och från på att däcktrycket är fel på samtliga däck. Ja jag vet jag var lite snål när jag köpte vinterdäcken. Men så kan det vara. Vi är i alla fall redo för när det kommer minusgrader. Det var det roliga som hände på söndagen.

VAB igen..

Ja nu är det måndag och jag sitter hemma och vabbar. Minstingen är fortfarande inte förskolefrisk än. Så vi får helt enkelt vara hemma. Så vad kan man göra då tro?

Photo assignment #15

Ja det där för er som inte känner mig riktigt och förstår att jag är foto intresserad men så är det!! Följer en herre på Youtube som heter Ted Forbes som kör Photo assignments för att man ska utvecklas som fotograf. Vilket jag tycker är toppen. Så nu tänkte jag att denna gång ska jag joina med i det och faktiskt prova på. Kraven på detta uppdrag kommer nedan:

Turn off Autofocus and no Viewfinder – you’ll use your eyes and zone focusing
Aperture will be set to f/8 only
Shutter speed can be either 1/30 or 1/60 sec
ISO must be 100 or 400

Tänker inte tala om hur många försök det tog att få till den där bilden!!

Nu då?

Ja ska försöka på mig lite mer av #photoassignments och kanske bli bättre på det. Sen så ska jag nog fortsätta plocka här hemma medans minstingen sover middag. För blir inte mycket städat när hon är vaken sen.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Hagström (Facebook)

Fotograf Ulf Hagström (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!

%d bloggare gillar detta: