Mitt liv mina äventyr

Fiske, Jag

Ädelfiske i Stensjön (Grycksbo)

Nu har jag provat på Ädelfiske i Stensjön i Grycksbo, eller rättare sagt provat på att botten metat. Och de var skitfiske men man fick i alla fall se stora fiskar hoppa i vattnet.

Som ni kanske läst..

Har jag ju fått upp intresset för att fiska som ni kanske läst om i mitt tidigare inlägg. Det är väldigt rogivande och väldigt skönt att faktiskt bara stå och hänga och fiska lite. Även om min fiskelycka varit väldigt liten, Totalt en mört (på metspö) och en liten abborre på kastspö. Så sökte lite på vad man kanske kunde åka med barnen och fiska men hittade dåligt så ställde frågan i en grupp på Facebook (Uteliv Borlänge) om tips. Fick förslaget Stensjön. Så tänkte då de där med Ädelfiske kan ju inte vara något. Men efter ett par dagar så bar det av till den sjön för att se hur det är. Åkte dock utan barn och familj för jag ville se hur det var där först.

Är det bra för barnfamilj?

Ja det skulle jag väl vilja hävda. Finns ju mycket skog att springa runt i för barnen då de kanske inte riktigt vill fiska lika mycket som en annan kanske vill? Och botten metar du kan du ju faktiskt ha koll på barnen samtidigt med. Så jag skulle väl kanske hävda att det är en bra aktivitet om man vill fiska och ha möjlighet att ha barnen med. Dock är det ju nära vatten så man ska ju fortfarande vara uppmärksam.

Fiske spö i vattnet och satt faktiskt och drack kaffe när bilden togs.

Så vad tyckte jag om Ädelfiske?

Jag skulle lätt tänka mig åka dit en heldag med familjen och fiska. Det är väldigt rofyllt att ta det lugnt och fiska så. Dock så här i efterhand så ser jag att jag kanske borde tänkt lite till i planeringen. Och så kostar det ju faktiskt en slant att fiska också så kanske inte något man gör varje dag man ska fiska. Men ädelfiske i all ära var riktigt skönt. Så nu ska jag nog försöka planera in en dag med familjen där också innan sommar fisket tar slut. och kanske försöka tajma in det när de släppt i mer fisk. För min fiskelycka är skit även om det är i en sjö som de planterar fisk i.

Idag blir en fiskefri dag

Ja idag blir det en fiskefri dag igen. Känner att jag luftat mig så mycket så jag behöver sitta hemma lite också. Kan ju inte vara ute och springa jämt. Men blir nog fiske i helgen med barnen i alla fall. Sen efter att frun gått av sina natt pass så kanske det blir en tur med hela familjen. Så om nån vet något ställe som de skulle rekommendera i närheten av Borlänge som är barnvänligt och bra fiske vatten får ju gärna höra av sig.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!