Mitt liv mina äventyr

Foto, Jag, Längdskidor

Barn, foto, hälsa och skidor..

Stora fallet, stopåns naturreservat

Stora fallet, stopåns naturreservat

Så nu var det ett tag sen jag skrev något, och ja det har ju hänt en del sedan jag skrev sist. Tar väl upp lite nu då så får jag skriva av mig lite.

Stora barn…

Ja nu så har jag stora barn.. en som får övningsköra en som inte är långt ifrån ”moppe” åldern.. alla utom en går i skolan.. känns ju jätte konstigt för jag är ju inte så himla gammal. Eller vänta jag känner mig inte gammal förutom min höft då (kommer till den längre ner). Det går snabbare fram än man hinner med, och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Barnen blir så stora så snabbt. Det är ju inte så länge sen de var små bäbisar nån av dem. Men det gick tydligen över och nu börjar de bli stora.

Lilla fallet, Stopåns Naturreservat
Lilla fallet, Stopåns Naturreservat

Så vad har mer hänt?

Ja lite foto utflykt har det vart sen jag sist skrev. Rakt ut i skogen utan mobiltäckning Tror aldrig mitt batteri på telefonen vart fullt så länge utan att sitta i en laddare. Jag och min bror tog en utflykt till Stopån strax ovanför orsa. Vilket var ett äventyr bara att hitta rätt väg dit. Vi höll faktiskt på att missa den infart som vi skulle ta. Men vi fick bara åka lite längre och vända. Tror vi lyckades misstolka vägbeskrivningen lite. Men inget som vi inte kunde lösa. Så ca 4.5km utanför orsa ligger det för övrigt. Och det är ca 1km att gå till bägge fallen. Enkel väg.

Stora fallet i Stopåns Naturreservat.
Stora fallet i Stopåns Naturreservat.

Sen så har det börjat frodas lite idéer i mitt huvud som kanske blir till verklighet längre fram men det får visa sig. Några innebär att jag måste lära mig massa nytt och inte göra det själv för det kommer jag inte att fixa. Så förhoppningsvis kommer jag inte genomföra dessa själv utan vi är ju faktiskt fler på en del av mina idéer. Mer kommer förhoppningsvis längre fram.

Annars är det ju som vanligt i en stor familj massa planering för att vardagen ska fungera och vi börjar väl närma oss att få vardagen tillbaka där vi var innan sommarlovet. Och så har vi sjukdomar och allt sånt som hör till när man har barn.

Så nu då?

Ja nu börjar ju mörkret närma sig med stormfart och jag börjar få upp hoppet igen om att fota norrsken. Dock så känner jag att det vore bra med att få uppgradera kameran lite. För som det är nu så är den mitt största hinder till att få de bilder jag vill. Förutom den enkla saken som att posera folk. Vilket jag fortfarande har problem med, men som tur har jag min kära fru som assisterar mig i det. Så om du känner för att klä upp dig lite fint och komma till min studio att bli fotad så får du hojta till så kan vi säkert komma överens om något bra.

Sen har vi ju min höft……..

Ja detta mörker med svensk sjukvård. Har i alla fall träffat en läkare som jag inte tror på för fem öre. Men jag är väl för godtrogen som bara där och då inte ”tjaffsar emot”. Samtidigt så är jag ju faktiskt rädd för att det ska bli en operation. inte direkt något som jag ser fram emot. Men samtidigt så får jag lite känslan av att dom ”skiter” i mitt problem. På senaste foto turen så gick jag ca 100 – 200 m innan jag började få ont i höften så att det vart svårt att lyfta högerbenet. Och även då har jag då tagit ipren i förebyggande då det var ett av de val som läkaren sa.

Så min fundering nu är hur jag ska kunna träna bort något som är ett fysiskt fel i min höft som gör att jag får ont? jag förstår inte det. Men samtidigt så är jag ju inte läkare heller. Men jag förstår att om något är trasigt så antar jag ju att man borde laga det på något vis? Eller är det bara jag som tänker fel?

Så vart det de lilla med Kort vasan!

Ja den är inte avbokad än. Men jag är väldigt osäker på om jag kommer kunna genomföra den. Har faktiskt inte helt gett upp hoppet än. Men jag lär skaffa mig skidor vilket känns så där med tanke på att jag antagligen kommer bara använda dem en gång. Så om nån har skidor till nån som är 172cm och 95+ kg och har skinn på som vill sälja för billigare än nypris vore jag tacksam.

Så har du ändå kommit hit och läst … då kan du ju faktiskt skriva en kommentar med tycker jag…

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!