Mitt liv mina äventyr

Foto, Jag, Vardag

Länge sen igen… 16 år? hur gick det till

Sjuk

Myriams-Fotos / Pixabay

Ja nu var det länge sen igen jag skrev något men det blir så. Och idag har jag vart jag 16 år som förälder hur nu det går ihop .. jag är ju bara 20 … eller?

Nu vart det så där igen!

Ja det var ju inte direkt meningen att det skulle bli så långt i mellan igen men det har vart en hel del att göra, Både hemma och en hel del på jobbet så man har ju vart lite trött i huvudet. Det har vart något konstant varje ledig helg jätte länge så nu efter nästa helg så får det nog vara slut med planer så man kan få lite egen tid också.

Så inget av det jag hade tänkt göra har hunnits med eller orkats med. Fast man borde ju genomföra dem för det brukar ju ge mer ork i slutänden. Men man tar sig inte orken eller tiden. Så jag behöver tänka om och göra omprioriteringar. Har ju lovat näst äldsta att gå ut i skogen. Det har ju inte blivit av pga olika anledningar så måste försöka få till det. Har ju även lovat grabben att få gå ut i skogen igen.

Så helt enkelt jag måste försöka prioritera om lite hur mina helger ser ut och kanske även hur jag tänker. För på sistone har jag varit väldigt ”lat”. Men det måste ändras på. Finns ju mycket aktiviteter som intresserar en men man tar sig inte tiden så. nått måste jag ju göra i alla fall.

Fyller 16 år idag!

Tårta
Image by diapicard on Pixabay

Ja som förälder. Känns helt konstigt hur kan tiden gå så fort. Hon växer och blir så stor. Finns mycket att lära än men det är väl så antar jag. Som förälder lär man ju börja släppa lite också men det är ju rätt svårt som man bryr sig om dom så mycket. Men hur som nu är hon 16 år och inte långt ifrån att börja övningsköra. Skylt och synundersökning och liten utbildning sen jäklar blir det farligt. Och jag som ville ha en automat bil men icke då, då kan barnen inte övningsköra så lär få bli manuellt ett tag till. Det kan bli farligt att ha barn som är 16 år!

Så foto fronten då?

Ja som nämnt ovan finns det ju inte mycket tid över så det har vart på tok för lite. Vill ju men det som saknas är nån att fota och nån som kanske har lite mer idéer än mig. Jag känner att jag är dålig på att skapa nån form av bild i huvudet i förväg. Eller nej har ju några idéer som jag vill fota. Men har inte resurserna till det. Och som vanligt som hobby fotograf när man inte har råd att betala någon så är det svårt att hitta någon som vill stå framför kameran. Kan ju vara så att jag är för osäker att våga fråga i dom forum som jag hänger i för fotografer.

Funderat på att härma min bror!

Ja det har jag gjort men det får bli ett senare projekt. Det han gjort är att han gått från Canon till Sony. Dock så funderar jag på om man kanske skulle gått på en värre model på en gång. Men det får vi ta sen men jag funderar på det ändå. Har ju inte riktigt de behoven av en värre kamera egentligen. Men man vill ju ha. Eller så går jag till Canons spegel lösa kamera istället. Men spegellöst blir det så småningom. Även om tanken är att ha kvar en av de två som vi har.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!

6 Kommentarer

  1. Behöver du ha värre egentligen då? Skillnaden mellan a7 iii och a7 ii var inte tillräckligt stor för att vara värt pris-skillnaden, anser inte jag iaf. Vem behöver över 40 megapixel upplösning liksom…

    Sony har ju olika kamerahus beroende på vad du vill göra också, ska du filma funkar ju a7s bättre till exempel! Kolla på lite videos om prylarna och bilda en egen uppfattning!

    Sen köpte jag ju ett Tamron-objektiv (28-75mm f/2.8) till för att hålla ner kostnaden lite! Motsvarande från Sony (objektiv alltså) kostar ju mer än dubbelt så mycket också och då menar jag det i deras lyx-serie G som Tamron-objektivet jämförs med i varenda YouTube-video. Kostade på ett dyrt, förhoppningsvis bra UV-filter som skydd också. Inväntar också ett ND-filter av märket B+W.

    Det enda jag vet om hittills som är dåligt är batteritid, men har köpt ett extra batteri och en extern laddare (som även fungerar i bilen).

    Också upptäckt att det inte finns lika gott om olika tillverkare som gör blixtar för Sony som för andra tillverkare, hittat Nissin som har stöd för HSS, men de kostar över 2000kr styck. Fjärrstyrning för nissin kostar runt 800kr. Man vill ju dessutom helst ha 3st blixtar, så man kan få till alla varianter av ljussättning. Får ta en i taget över en längre period, mer övertid och ob på jobbet! xD Så inledningsvis blir det bara bilder med naturligt ljus!