Mitt liv mina äventyr

Fiske, Foto, Jag, Vardag

Nytt år! Så detta hoppas jag på!

The Road

Vägen till Siljansnäs

Ja ett nytt år har börjat och nya och gamla idéer finns. Men vad hoppas jag på detta år? Man Skulle ju kanske kunna önska sig något av ett toppen år med tanke på det år som varit.

Kan det slå in och bli ett toppen år?

Klart det kan, en del saker hänger ju på den pågående pandemi som vi har i landet. Det andra är att jag får bukt på mig själv. Ni som känner mig vet att jag lider av en klassisk sjukdom som kallas för Fibromyalgi. Ni som inte känner till denna sjukdom så kan jag enkelt förklara den. Man har ont i princip jämt. Och för de flesta så ökas smärtan vid t.ex väder förändringar. Kan även påverkas av att man gör något aktivt. Nu under nyårs och julhelgen fick jag från läkare ett plåster som läkaren påstod var icke beroendeframkallande. Vilket det är. Men med det så var jag för första gången helt smärtfri av vad jag kan minnas. Hade inte ens problem med höften.

Sjuk
Myriams-Fotos / Pixabay

Med allt detta liggandes bakom nu så ser jag faktiskt en ljusning trots att jag faktiskt har ont. För hur det än är så kan man inte alltid få allt man vill. Men måste försöka aktivera mig lite mer och få igång mig själv mer aktivt för lite aktivitet gör ju faktiskt att det blir bättre. Men kanske inte för mycket aktivitet. Kanske är endorfiner som gör det? Man kan inte få ett liv av att vara negativ. Man måste vara glad och tycka att saker är toppen. Vilket kanske inte är så lätt. Men det är ju faktiskt till 90% en inställning av livet tror jag. Så kan det slå in och bli ett toppen år? Ja helt klart kan det de. Men med hjälp av min familj och mina vänner så kan det alltid bli ett toppen år.

Avslutade 2020 lite turbulent

Ja 2020 slutade i lite personligt kaos. Inget som jag på något sätt kunnat påverka men det påverkar mig väldigt negativt. Vilket jag måste ändra på. För hur det än är så kan jag inte ta ansvar för allt som händer runt omkring. Men tyvärr är det så ibland. Man känner ett vist ansvar. Vilket jag behöver ändra på hur jag ser på saker.

Men nu undrar vi om planen för 2021!

Ja för 2021 så hoppas jag att det blir ett toppen fiske. Vi har ju fått tillgång till en båt. Dock så behöver jag lära mig hur man går igenom en båt motor. Dock en enkel variant om man ska tro alla videos på Youtube. Den behöver lite kärlek. Kameran ska med ut mycket mer. Vill kunna dokumentera våra fisketurer mycket mer. Både i form av video och bild. Men för min del kommer det börja med bild form. Så får nån annan stå för video ett tag.

Ute med båt och fiskar
Ute med båt och fiskar

Vill få till minst en vandring på minst 2 dagar. Vill ha revansch på Jämtlandstriangeln. Men jag tror tyvärr inte det kommer hända om jag inte får ett sånt där plåster. Men vandringar kan ju bli av i alla fall. Kan man hoppas i alla fall. Hoppas få till lite ute tid med barnen i naturen också. För det tror jag kan vara bra att de får lite sån erfarenhet. Målet är även att faktiskt få igång sidan bottennapp som jag och min granne har tillsammans. Så behöver lära mig lite om mer fiske relaterade saker. Så jag kan skriva om mer sånt där. Och så vill jag få igång fotograferandet igen. Saknar det lite grann.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!