Mitt liv mina äventyr

Fiske, Jag, Vardag

Pimpelfiske i Svarttjärn

igrishkoff (CC0), Pixabay

igrishkoff (CC0), Pixabay

Ja nu har jag provat på att pimpelfiskat. Pimpelfiske är ganska kallt att göra även om det inte är så farligt kallt. Men man rör sig väldigt lite så man lär röra på sig lite då och då för att inte bli för stel.

Så hur var fisket?

Sjukt rogivande, Synd bara att jag inte fick någon fisk. Men det är inte alltid det viktigaste. Viktigaste är ju faktiskt att vara ute och försöka. Och det känner jag att jag lyckades med. Så fisket var väldigt kallt och trevligt. Som sagt alltid trevligt att ha en fiskekompis med sig. Sen gör det ju inget att det var en gammal vän sen barnsben så vi hade en hel del att prata om också förutom fisket. Han fick fisk för övrigt. En abborre och en röding. Och han var ju den med mest kunskap också så det var väl kanske därför.

Så här i efter hand så känner jag att det vore nog skoj att ut å fiska mer men om det är kallare än +-0 så lär jag nog ha mycket bättre kläder att fiska i. För nu var det gränsfall att det blev för kallt. Men det får vi se. Blir nog att försöka ta mig ut fler gånger för som sagt det är rätt rogivande ändå.

Så är vinterfisket något för mig?

Ja absolut är det de. Men jag tror dock vår och sommar fisket är mig om hjärtat närmare. Så betyder detta att jag inte kommer pimpelfiska nått mer? Jo då det tror jag med största sannolikhet. Dock så krävs det alltid en del planering när det kommer till sånt. Men det är ju bara ett mindre problem. Men som jag skrev tidigare i min fråge blogg om vinterfisket så är ju faktiskt vintern inte min grej. Det tycker jag fortfarande. Men pimpelfiske är min grej ändå. För det är sjukt rogivande och nästan lite mysigt. Det enda jag saknade var att grilla lite korv över en öppen eld och få lite nybryggt kaffe. Men det är ju detaljer som man kan ta vara på en annan gång när man är ut.

En sak kom jag på…

Ja en sak kom jag på, nu när jag var ute och hade lite pimpelfiske på agendan hade jag ju faktiskt kunnat tagit med mig kameran. Men så smart är inte jag. Men det får väl bli en minnes grej till nästa gång som man är ut. För det tror jag nog definitivt det blir. Nästa gång så blir nog uppdatering om Pimpelfiske på bottennapp.eu!

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!