Mitt liv mina äventyr

Fiske, Jag, Vardag

Så isfiske/pimpelfiske?

Vintern på Bysjön

Bysjönrundan

Så nu när vintern äntligen börjat komma så har jag funderat mer med det här med pimpelfiske/isfiske. SÅ information sökes. Har du nån information eller kan tänka dig att spendera en dag eller två på isen med mig. Du vet vart jag finns.

Vintern är kanske inte min grej…

Men fiske har blivit det och jag känner att jag saknar det. Och fiska vanligt är ju svårt nu i de flesta sjöarna. Sen är det annat som ställer till det med tid också. Men det är ju en planeringsfråga. Så det går alltid att lösa. Men om jag inte kan något är jag oftast lite ”feg” att göra det. Så nu är jag ute efter tips och råd. Dels behöver jag tips på hur man klär sig och kanske håller sig lite varm. Och så klart lite isfiske/pimpelfiske. Vet att jag pimplat förr. Men jag kommer inte ihåg nått av det. Det var nog nån gång på början av 90-talet så det kanske inte är så konstigt.

Men jag är ute på tok för lite, hur jag än vänder och vrider på mig själv så tar jag mig ut för lite så jag lär mig aldrig riktigt hur jag ska göra när jag är ute. Med kläder alltså. Så är du en ute människa och känner mig, dra gärna med mig ut på äventyr. För jag vill ut bara att jag har svårt att ta mig ut. Svårt att göra saker själv. Sen har jag ytterligare ett problem just nu men det är högst temporärt. Det kallas för Hög feber och allmänt dåligt mående.

Sjuk
Myriams-Fotos / Pixabay

Men varför intresserad av pimpelfiske?

Ja det kan man undra sig, fast jag kanske kan förklara det. Är ju ganska enkelt egentligen. Jag har ju ett genuint intresse av att faktiskt ta mig ut. Även om jag är totalt värdelös på det. Och värdelös är väl kanske ett milt ord för det. Men så är det. Sen så har vi ju det att jag fastnat för allt det här med fiske. Till och med så mycket att jag med grannen har startat websidan/facebook gruppen bottennapp. Så fiske är skoj det är rogivande och så får man fisk ibland. Inte kanske tillräckligt vad man önskar men vi har ju vart fastbundna vid strandkanten hittills.

Det blir dock ändrat efter vintern. För då kommer det bli lite annorlunda. Så jag längtar. Så tillbaka till frågan varför jag är intresserad av pimpelfiske. Ja det är ju kanske enkelt. Det går ju inte att spinn fiska nu här på något vettigt sätt. Så då blir ju pimpelfiske naturligt. När jag blir frisk blir det lite enkel investering i lite billiga grejer för pimpling/isfiske. Så man kan prova i alla fall.

Nu siktar jag på att bli frisk….

Målet nu är att bli frisk, inte bli orkeslös så fort jag gör något. Och försöka ta mig ut på minst en isfiske tur innan det blir slut på vintern. Ska försöka ta med mig grannen också fast han är en fryslort. Och så klart så söker jag mer information om pimpelställen och annat för isfiske/pimpelfiske.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!