Mitt liv mina äventyr

Jag, Projekt, Resor, Vandring

Planering, Träning och söka fakta, Del 1

Njupeskär

Njupeskär

Planering och funderingar

Nu har jag trillar in på spåret med vandring i bloggen igen. Lite för att jag funderar på hur mycket man behöver planera i förväg och vad det kostar att t.ex bestiga Kebnekaise? Nog för att det är gratis att gå men det kostar ju att ta sig dit och se till att man får mat i magen varje dag osv 😉 Och man lär ju ta semester osv. Tror inte det blir något under 2018. Som det ser ut som just nu men det kan ju förändras med ”kort” varsel. Har en liten lista med namn på folk som sagt att dom skulle vara intresserade av att följa med på en sådan tur. Om du tror att du inte är med och vill vara med på den lilla listan så hojta till så håller jag er uppdaterade om det blir något under 2018. Har gjort en liten lista på ställen jag vart till och försökt hitta något att länka till med information om stället.

Packa mat?

Hur mycket mat behöver man packa med sig ? Vad kan man köpa på fjällstationen? är det värt att bära med sig massa extra och köpa så lite som möjligt på fjällstation? Hur har ni som bestigit Kebnekaise gjort? Man behöver ju lite snacks för energi också vad ska man ha till det? Tips? Även tips på ”riktig” mat man kan ha med sig för vandring med familjen vore tacksamt. Som är ”enkelt” att göra med ett stormkök t.ex

Träning för vandring

Ja nån som har tips på ställen att vandra på som är relativt nära? Och som nån kan vara guide på för längre turer? (Fre – Sön) Kanske inte nu under vintern om du inte vet något skit häftigt ställe. Ska planera en vinter dagstur till Njupeskärs Vattenfall. Men det ser ut att bli i Januari Februari nån gång. Om någon vill följa med.

Helst ser jag ju att någon med erfarenhet av fjällvandring kan dra mig ett varv nånstans så jag får lite erfarenheter. Av fjällvandring rent praktiskt med övernattning och mat osv? Är ju alltid bra om nån med erfarenhet kan leda det hela.

Nej nu fortsätter inlägget i nästa inlägg. För jag behöver avrunda kan ju inte sitta här och skriva om flera saker om och om igen. Så Del 2 kommer inom kort.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

https://www.facebook.com/FotografUlfHagstrom

https://500px.com/UlfHagstromPhotography

https://www.flickr.com/people/toocer/

https://www.instagram.com/fotografulf

Nej Tack och hej leverpastej!!

 

%d bloggare gillar detta: