Mitt liv mina äventyr

Foto, Jag, Projekt, Vardag

Så nu var det ett tag sen igen

Sitter och väntar på Älg som inte dök upp.

Så måste ju bli bättre på det här med att skriva på min blogg igen. Blir för långt mellan gångerna. Men tror jag har lite svårt att komma på vad jag ska skriva om.

Bli en bokmal?

Det som hänt sen senast har jag inte full koll på då det känns som det händer så mycket hela tiden. Fast ändå känner jag att jag inte har något att skriva om. Känns ganska konstigt ändå. Men lite vet jag är ju att jag börjat lyssna på Böcker, just nu så är det böcker av Jan Guillou. Brobyggarna för att vara exakt. Har snart lyssnat på halva den boken och har även lyssnat på Boken Ondskan. Jag gillar lite hur böckerna är skrivna men känner att jag inte är helt van med hur det formas. Känns lite som att det hoppas runt väldigt mycket. I alla fall i Brobyggarna. Dock så ger det mig lite lugn att lyssna på böcker. Förstår varför min fru lyssnar så mycket som hon gör.

Har i alla fall skapat ett mål att lyssna på 3 böcker på 3 månader. Så får se hur det målet går. Har även tänkt att jag ska lyssna igenom alla böckerna i denna serie som Brobyggarna hänger ihop med. Så om 9 månader borde jag ha läst alla böckerna i serien som kortast om jag nu klarar av det. Jag hoppas det då jag just nu känner lite tillfredställelse av att lyssna på böcker.

Älgjakt och natur

Så vad händer annars? Jo jag har faktiskt vart med på jakt i 2 dagar. Vilket jag upplevde som en fröjd för själen. Att sitta ute i skogen och kolla efter nått som kanske kommer och bara njuta av skogen. Det var lite kallt men det tar jag nog som att jag inte riktigt förstod hur kallt det faktiskt blir av att bara sitta still. Då jag hade täckbyxor med mig och på mig och ändå frös lite. Så något lär man sig nästan varje gång. Är i alla fall väldigt intresserad av att skaffa mig jägarexamen så man kanske kan ut och jaga lite själv. Dock känner jag efter lite eftertanke att det kräver mer tid än jag har just nu. Så jag får kanske nöja mig med att följa med andra ut. Vilket jag mest troligtvis vill göra igen.

Sitter och väntar på Älg som inte dök upp.
Sitter och väntar på Älg som inte dök upp.

Min hobby fotografi igen!

Så lite foto blir det ju av, och jag börjar mer och mer bli sugen på att byta från Canon till Sony, Dock är det ju en peng som lär fram först innan jag kan få till ett byte. Så det kanske dröjer ett tag. Men det handlar nog mer om att kvaliteten behöver uppgraderas enligt min åsikt. Inte för att min Canon är dålig det är den verkligen inte. Men det är ju lite mer i en Sony eller eller nyare Canon. Dock så är det ju egentligen spegellöst som jag är ute efter. Så skulle även kunna gå på Canons kamera där men jag vet inte får för mig att Sony är lite bättre. Men det är nog ett tag kvar innan det blir något byte så hinner nog ändra mig innan det är dags.

Men fota kan man ju göra ändå så länge. Så har några idéer som jag tänkt försöka få till. Dels vill jag till Njupeskär igen, dels nu på vinter halvåret när det är fryst i fallet samt på sommaren. Jag vill gärna fota mer norrsken också. Dock så har jag lite så där fundering på vart. För jag har en idé i huvudet men har inte hittat någon sådan plats att fota denna på. Så får försöka leta reda på det först. Sen har jag även en idé med hjälp av en av mina grannar att genomföra en bild som har lite mer planering och lite extra ljus att göra men det får vi se när det blir av. Det måste ju passa i ren planerings arbete, och så måste man ju ha ork också.

Nu blir det så där långt igen, fast jag egentligen inte hade något att skriva om. Men har du kommit ner hit får du hemskt gärna lämna en kommentar eller två. Och åter igen så nämner jag att ni får gärna följa mig på nedan sidor för att få uppdatering om mitt fotande.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!