Mitt liv mina äventyr

Foto, Projekt, Resor, Vandring

Man borde börja planera lite? Kebnekaise här kommer jag.. eller?

Går in skor

Går in skor

Ja lite lär man ju börja fundera på när det gäller Kebnekaise …..

Även om det är tidigt så är det ju faktiskt dags att börja fundera lite på hur när och om man ska bestiga Kebnekaise. För även om jag nu inte kommer gå själv kommer det ju att krävas en hel del planering. Och fundering på hur man ska lösa praktiska saker … som t.ex att ta sig dit? Packa kläder ? och även mat? och sist men inte minst Vatten?

Så om nu har nån bra lista för planering av liknande kan ju få dela med sig jag kommer att börja söka runt lite och så lär jag ju även börja titta på vad jag har för kläder som jag kan ha då jag läst överallt att bomull ska man inte ha när man går på fjällen. Och det mesta man har nuförtiden är ju gjort av bomull känns det som. Nu ska jag vara HELT ärlig och informera om att jag har sjukt dålig koll på vad som är gjort av bomull och vad som är annat. Vet att mina ”tränings” kläder inte är bomull.. sen då ?

Jag behöver lära mig en massa om kläder…

Som t.ex behöver jag lära mig hur man klär sig rätt både när det är kallt och varmt och lära mig göra rätt kläd val. För har nog insett att det är bra mycket att tänka på när det kommer till kläder. Jag behöver lära mig vad för material i kläder man borde ha. Jag förstår lager på lager men när det är ”sommar” hur många lager ska man ha ? (Känns ju knäppt?). Men ja det är ju frågan så frågan är hur ska jag göra så jag lär mig rätt tills det är dags? Om någon vet sidor som beskriver mitt dilemma så att en 7:åring förstår dela gärna den länken då (Det är ok om det är på engelska).

Vilka stigar finns det? Vart kan man bo? Hur tar man sig dit?

Ja några fler frågor som poppar upp i mitt huvud. Vet att det finns minst två vägar upp från fjällstationen på Kebnekaise. Men hur de går och vilken man ska ta har jag ingen aning om. Hur gör man med boende ? Ska man bo i eget tält hyra stuga eller annat? Hur skulle ni andra ha gjort? Hur långt kan man ta bil? eller ska man ta tåg upp? Hur löser man från tåg till Fjällstationen? Ja det finns som sagt lite frågor att ta reda på. Kanske skulle ha gjort en ”list” med saker att ta reda på och saker att lista.

Kanske borde göra listor?

Ska nog fundera på den, kanske kommer upp en sida separat med listor över saker som jag ska kolla upp osv. Men det får bli en annan dag eller?

Nej nu ni kära läsare… om det nu är nån som läser ända hit, Ni får gärna kommentera om det är något ni har åsikter om 😉

Kolla gärna mina bilder på nedan sidor:

https://www.facebook.com/FotografUlfHagstrom

https://500px.com/UlfHagstromPhotography

Tack och hej, leverpastej

 

%d bloggare gillar detta: