Mitt liv mina äventyr

Foto

Mer foto på tapeten? eller?

Måste börja planera in mer foto…

Ja det tycker jag, behöver även få min sambo att få igång fotograferandet också. Och har även planerat att fota egna ”skolfoton” istället för att köpa av andra när jag faktiskt kan fota själv. Har även idéer på foto utflykter som kräver en aningen mer planering. Dock kanske det är för kallt för det nu men det förhindrar ju inte fler eller andra idéer.

Behöver få igång följande tycker jag:

  • En fotografering i studion per vecka
  • En fotografering ute per månad. (Projekt form?)
  • En fotoresa var 3:e månad. (Landskaps foto och/eller projekt foto)

Så frågan är hur gör man detta? Behöver alltså få tid till minst 2 tim i studion per vecka och dessutom få någon att stå framför kameran en gång i veckan. Samt få till en fotografering ute per vecka. Just nu blir det allt svårare och svårare då jag behöver ha mina blixtar för att lägga till ljus i bilder. Men dem kräver ström och det är svårt att få ute i ”naturen”.

Vad menar jag med Projekt form/Projekt foto..

Jo jag menar att det är foto som kräver lite mer planering mer än ett vanligt ”headshoot” i studion. Kan vara en foto session där man har flera klädesplagg eller kanske vill efterlikna en figur eller ett event eller en känsla osv. Det är alltså mer än att vanligt porträtt foto eller landskaps foto. Och det kan krävas mer planering och det kan krävas efterforskning osv. Det kan även betyda samarbeta med en MUA. Det kan även betyda samarbeta med flera ”modeller” och kanske även andra fotografer. Beror ju lite på vad ”målet” är.

Så hur ska jag lyckas då?

Har inte en blekaste aning om hur jag ska hantera det. Det krävs ju att jag känner folk som vill ställa sig framför kameran och ge mig ”rättigheter” till fotografierna att göra ”vad” jag vill. Så att jag äger rätten att jag kan använda dem för att bygga en Portfolio som ser bra ut. Och ger mig möjlighet att träna mer med min fotografering. Samt krävs det att det ska passa tidsmässigt just nu. Då jag jobbar varannan vecka och är föräldraledig varannan vecka. Så vill ni bli fotade i min studio droppa av en kommentar eller hör av er på Facebook.

 

Kolla gärna mina bilder på nedan sidor:

https://www.facebook.com/FotografUlfHagstrom

https://500px.com/UlfHagstromPhotography

Tack och hej, leverpastej

[custom-related-posts title=”Relaterade inlägg” order_by=”title” order=”ASC” none_text=”Inga relaterade inlägg funna.”]

%d bloggare gillar detta: