Mitt liv mina äventyr

Foto, Jag

Nya utmaningar i mitt fotograferande…

Gamla vattenkraftverket Valsan

Gamla vattenkraftverket Valsan

Ja det har jag nu försökt lite med när det kommer till fotograferande. Och resultatet det blev…

Att försöka något nytt..

Det är inte alltid så lätt som man kan tro, Men nu har jag i alla fall försökt och vet att jag inte kanske ska göra just på detta sätt. Vart lite enklare fel och det vart en del konstigheter i bilden. Men som sagt om man inte provar kan man inte lära sig heller så har faktiskt lärt mig lite. Så nu kommer det nya utmaningar för mig själv och det är att utveckla denna kunskap till något mer. För fotograferande är ju en konstant utbildning av sig själv tror jag. Och foto äventyr kan man aldrig få för lite av.

Så hur kan man ta nytta av det?

Ja en del är ju faktiskt inte helt enkelt glasklart jämt och nu när man fortfarande lär sig massa nytt om fotograferande så är det inte alltid så enkelt. Men hur som helst nu får man ta sig lite lärdom av dom fel jag sett i bilden själv och en del av dem kan man säkert redigera bort. Men man kanske måste hantera det på ett annat sätt än normalt. Tror jag? Fast det kanske är normalt sett det sätt man ska hantera det på ?

Hur som haver så måste mer test tillfällen göras med fotograferandet. För att se hur det blir om det går att göra bättre. Men det visar sig längre fram. Man kan ju inte fota jämt, Även om jag ibland önskar det fanns hur mycket motiv och tid som helst.

Vad blir de nya utmaningar?

Ja det blir nog att faktiskt ta sig tiden att göra nya tillfällen att fota på. Sen kanske jag behöver hitta mer ställen att fota på för just detta projekt. Men hur som haver så nedan bild är den bilden som är ”misslyckad” enligt eget tycke. Bilden i sig är inget speciellt. Bara ett gammalt hus, som jag försökt lysa upp lite dörrar och fönster. Gick inte riktigt som tänkt.

Gamla kraftstation vid Valsan,
92 bilder i hopslagna till en.
Gamla kraftstation vid Valsan,
92 bilder i hopslagna till en.

Men det kan ju inte alltid gå som man tänkt så man får helt enkelt försöka igen och bli bättre. Så nu ska jag försöka få med mig min bror på något liknande äventyr. Och så ska jag få med mig Robert på mer äventyr också. Han var med och hjälpte till med denna bild.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!

1 Kommentar

  1. ”focus stacking” är ett annat experiment du kan testa 😉

%d bloggare gillar detta: