Mitt liv mina äventyr

Foto

Stabilt stativ? Vad ska man skaffa sig?

Foto från Pixabay

Ja det funderar jag på, Vad borde man skaffa sig? Det behöver vara stabilt men inte dyrt och helst ett huvud som inte är dyrt och finns extra plattor till och som t.ex går att köpa fäst anordningar till andra saker med. Så att man kan ha ”en” platta på botten på kameran och sen inte behöva något mer. Så vad ska man ha till sin system kamera? Stativ är ju inte direkt det lättaste ämnet.

En djungel ..

av grejer finns det, och nån form av budget lär man ju hålla sig till också. Skulle kunna göra en enormt lång lista med olika ”tillverkare” men skulle inte bli klok alls av den listan. så nu tänkte jag skicka frågan till andra och se hur det går? Vad folk har för erfarenheter ska bli intressant. Åsikter kan också bli intressant men hoppas på att det blir vettiga idéer och förslag. Är med i några fotogrupper som jag tänkte jag skulle ställa frågan i och se vad svaren blir vad folk rekommenderar. Eller har åsikter om kanske man ska säga.

Har du som läser detta någon åsikt?

Ja det kan man ju undra? Släpp gärna en kommentar över vilket stativ för kamera som du skulle rekommendera? (Bifoga gärna en länk) Om nån vill sponsra mig med ett stativ mot att jag recenserar det så får du absolut göra det. Men den recensionen blir ju efter vad jag tycker och tänker.

Varför ett nytt stativ?

Jo för det jag har är för vingligt kan inte ta ”long exposure” kort för tillfället. Blir totalt suddigt för att stativet rör på sig för mycket. Om det är helt helt vindstilla och man står still bredvid kanske det går att få till ett vettigt kort. Och jag har kommit på att jag vill fota mer på natten och måla med ljus. och det är i princip omöjligt just nu.

Så alla tips mottages tacksamt.

Men mer info om vad svaren jag får blir!

Om du vill följa mina foto alster görs det nu på följande:

https://500px.com/UlfHagstromPhotography & https://www.facebook.com/FotografUlfHagstrom/

Tack och hej leverpastej!

%d bloggare gillar detta: