Mitt liv mina äventyr

Vandring

Checklista för fjällvandring version 1.0

Går in skor

Går in skor

Checklista

Ja uppenbarligen kan det vara bra att ha. Frågan är vad ska man prioritera och vad är ett måste osv? Nedan tänkte jag ordna med en Checklista som jag tror blir bäst för mig. Kan ju hända att den uppdateras osv. Den är indirekt stulen då en vän på Facebook kommenterat mitt föregående inlägg om fjällvandring. Dock så kommer jag mest troligtvis göra om den sen för olika typer av vandringar.

Checklistan

 • KAMERA!!!!!!
 • Kompass
 • Karta
 • Kängor
 • Kniv
 • Tändstickor *2
 • Stormkök
 • Mat
 • Regnkläder
 • Förstärkningsplagg
 • Första hjälpen kit
 • Mobil
 • Vattenflaska
 • Sitt/liggunderlag

Hur länge ska man vara borta?

Ja det tror jag nog har stor betydelse. Efter att ha påbörjat listan fick jag lite minne tillbaka och kom på en sajt jag vart inne på och som dessutom verkar ha massa bra matnyttig information. Så insåg jag att man kanske inte behöver samma för dagstur eller dygns tur. Länkar till deras inlägg om Packningslistor.

http://vandringsguiden.se/packning/packningslista/

UPPDATERING:
Sen finns det så klart fler sidor att kolla på efter checklistor och hjälp för packlistor nedan finns en länk till en annan sida som har en bra sida med mycket matnyttig information. Den är lite mer specifik och går in mer på detaljer. En väldigt bra källa för information.

https://www.ridestore.se/mag/packlista-vandring/

Så härifrån kanske jag kommer göra om och göra en egen checklista. För vad jag tycker är lämpligt.

Sist men det viktigaste!

Ja faktiskt utan att ha någon erfaren alls så har jag insett själv att det viktigaste är att någon som INTE är i fjällen med dig vet vart du är och hur ”planen” ser ut ifall något skulle hända.

Avslutningsvis

Nu måste jag ge upp för idag och kasta mig i sängen!! Sjukt sugen på fjällvandring så som det bara skulle vara över en dag!

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

Fotograf Ulf Söder (Facebook)

Fotograf Ulf Söder (500px)

https://www.flickr.com/people/toocer/ (Uppdateras dåligt)

Fotograf Ulf (Instagram)

LU Foto (Min och min Frus Instagram)

LU Foto (Min och min frus Facebook sida för fotografering)

https://gurushots.com (En foto tävlings sida)

Tack och hej leverpastej!!

%d bloggare gillar detta: