Mitt liv mina äventyr

Foto, Träning, Vandring

Skogspromenad I Gyllbergen vilket kaos…

Promenad i skogen

Gyllbergen - Foto: Kenth Hagström

Helgen vart inte direkt som jag tänkt mig men vart en liten tur i gyllbergen.. En misslyckad sådan .. Ja mer efterforskning innan man åker ut till nått ställe kan vara ett tips. och inte parkera ca 3km fel mot vad man tänkt. Och det ÄR längre än vad det ser ut på kartan…

Skogspromenad i Gyllbergen..

Ja min bror hade tråkigt så han tyckte vi skulle ut och fota. Och lite gott gör det i själen att komma ut. För inte har det varit en bra start på denna helg.. Men ett gott avslut tror jag att jag fick till i alla fall.. Fast nästa gång så ska det bli bättre..

Lite misstag gjorde vi.. eller ja ganska stora skulle jag nog vilja hävda.. så här kommer dem.

  • För lite vatten (Hade jag med mig)
  • Inte tillräckligt med energi (Hade med mig men inte med mig från bilen(KLANT))
  • Dålig planering…
  • Hade med mig för mycket foto grejer…

Ja där är listan.. Inte är det alltid så lätt men det som ställde till det mest var nog ett förarbete. Vi hamnade ca 3km fel mot vart vi tänkte starta… och det är ENORMT blött i skogen nu bitvis. Så jag som hade mina Haglöfs kängor klarade mig fint men Kenth som inte hade de var det nog lite värre för. Ja för den sträckan som vi gick hade jag behövt haft med mig det trippla med vatten. Men som tur var hade min bror med sig desto mer så jag fick ta lite av honom.

Och energi hade jag inte heller tillräckligt. Eller jo… i bilen men där gör den ju ingen nytta. Så det hjälpte väldigt lite. Men som tur var fanns det ju där när vi kom tillbaka så man fick lite energi när man skulle köra hem.

Så planering…

Och så var det de här med planering… Ja vår planering bestod av ett samtal om att Kenth hade tråkigt och tyckte vi skulle ut och fota… Check på den sa vi och bestämde Gyllbergen. Började åka insåg att vi inte visste vart vi skulle.. (Och jag åkte för långt) så vi kollade kartan och chansade på vart vi skulle starta.. Sen skulle vi bara kolla … Sen så tog vi oss över en myr med SJUKT mycket vatten i.

Vildmarksleden - Gyllbergen

Det är blött på vildmarksleden

Sen 40 minuter senare var vi ute på den vägen som vi nog trodde att vi skulle vara på… och insåg att om vi satt oss i bilen och kört dom 40 min det skulle tagit så hade vi sluppit våtmarkerna… men men .. är huvudet dumt får kroppen lida.

Nå väl sen var det ”bilväg” till dit vi trodde vi skulle … Och då tyvärr efter ca 3km så fick Kenth ont i sin fot så då vände vi hemmåt. Ingen ska behöva lida sig igenom en vandring mer än nödvändigt så då var det bara 3 km tillbaka … med lite avvikelse för att fota då förstås. Men jag tror om vi nu forskat lite extra så hade vi sluppit de där och då nått vårat mål som var Dragberget.

Men nu vet jag att i ”tuff” terräng klarar jag utan problem 7km plus bara det finns vatten och energi! Hela sträckan som vi gick kan du se på Stravas sida.

Så varför gick jag inte i Lördags?

Nej livet händer i bland som man inte helt styr över så det vart inget. Planen var helt annorlunda än vad den var idag. men det är ju som det är det med. Men nu har jag ju i alla fall knatat och gått lite. Vilket var lite av målet med vandringen som skulle göras i helgen. Dock lär jag ju tacka Kenth för att han kom med denna idé detta var något jag känner att jag behövde. Inte för att det kanske hjälpte helt men jag känner mig mycket bättre. Tack!

PS. Några av bilderna från dagen kommer att komma upp på 500px under kvällen.

Om du vill se mina alster kan du kolla in på dessa sidor:

https://www.facebook.com/FotografUlfHagstrom

https://500px.com/UlfHagstromPhotography

https://www.flickr.com/people/toocer/

https://www.instagram.com/fotografulf

https://gurushots.com <– Nyaste tillskottet

Tack och hej leverpastej!!

 

%d bloggare gillar detta: